Επιλογή Σελίδας

Ρυμούλκηση με δίπλωμα αυτοκινήτου Β-96 ή Κατηγορία ΒΕ

 

Με το δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Β μπορείτε να ρυμουλκήστε (σκάφος, τροχόσπιτο, jet ski και γενικά τρέϊλερ μεταφοράς φορτιων) μέχρι 750kg.

Αν το ρυμουλκούμενο είναι πάνω από 750 Kg τότε υπάρχουν δύο περιπτώσεις αναλόγως το συνολικό βάρος του ρυμουλκού και του ρυμουλκούμενο.

1. Εισαγωγή Κωδικού 96 στο υπάρχον δίπλωμα αυτοκινήτου χωρίς εξετάσεις.

2. Κατηγορία ΒΕ με εξετάσεις οδήγησης.

 

1. Διαδικασία και πληροφορίες για την εισαγωγή του κωδικού Β96 στο δίπλωμα μου χωρίς εξετάσεις.

 

Με την εισαγωγή του κωδικού Β96 στο δίπλωμα μου μπορώ να ρυμουλκήσω πάνω από 750kg και μέχρι 4250Kg. Θα πρέπει δηλαδή το ρυμουλκό και το ρυμουλκούμενο να μην υπερβαίνουν συνδυαστικά τα 4250kg.

Παράδειγμα A : Αυτοκίνητο (1000Kg) και Τροχόσπιτο (1200kg) σύνολο 2200kg, μπορώ να το ρυμουλκήσω γιατί δεν υπερβαίνουν και τα δύο μαζί τα 4250kg.

Παράδειγμα B : Αυτοκίνητο (2000Kg) και σκάφος (2600kg) σύνολο 4600kg, δεν μπορώ να το ρυμουλκήσω γιατί υπερβαίνουν και τα δύο μαζί τα 4250kg.

Δείτε τα δικαιολογητικα και τον τρόπο εισαγωγής του κωδικού Β96 εδώ.

 

2. Διαδικασία και πληροφορίες για την κατηγορία ΒΕ με εξετάσεις οδήγησης

 

Η κατηγορία διπλώματος οδήγησης ΒΕ  απαιτείται  αν ο συνδυασμός αυτοκίνητο – τρέιλερ είναι μεγαλύτερος των 4250kg υπό την προυπόθεση οτι το ρυμουλκούμενο δεν ξεπερναέι τα 3500kg.

Σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται να παρακολουθήσετε 7 πρακτικά μαθήματα των 45′ και  να δώσετε εξετάσεις οδήγησης. Θεωρητικά μαθήματα δεν απαιτούνται.

Για περισσότερα δείτε εδώ.

 

Διαβάστε επίσης

Δίπλωμα οδήγησης από 17 ετών

Δίπλωμα οδήγησης από 17 ετών

Δίπλωμα οδήγησης από 17 ετώνΑπό τα 17 στο τιμόνι οι νέοι οδηγοί Από τα 17 στο τιμόνι οι Νέοι οδηγοί   Οι διατάξεις για τους 17αρηδες προβλέπουν ότι θα μπορούν να δίνουν εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης υπό αυστηρούς όρους. Συγκεκριμένα, θα υποχρεούνται να...

Διαβάστε Περισσότερα
Οδήγηση μηχανής με δίπλωμα αυτοκινήτου

Οδήγηση μηχανής με δίπλωμα αυτοκινήτου

Οδήγηση μηχανής με δίπλωμα αυτοκινήτουΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΜ - Α1  Σε ισχύ η δυνατότητα οδήγησης μηχανής έως 125cc με το δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου   Για την κατηγορία ΑΜ 50cc : Η κατηγορία Β ισχύει και για την οδήγηση οχημάτων της κατηγορίας ΑΜ υπό τις εξής...

Διαβάστε Περισσότερα
Μετατροπή άδειας οδήγησης που έχει εκδοθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο (Brexit)

Μετατροπή άδειας οδήγησης που έχει εκδοθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο (Brexit)

Μετατροπή άδειας οδήγησης που έχει εκδοθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο (Brexit)Σε ισχύ η δυνατότητα μετατροπής άδειας οδήγησης που έχει εκδοθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο (Brexit) σε Ελληνικό   Καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων, της διαδικασίας και κάθε άλλης...

Διαβάστε Περισσότερα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

#wecreatedrivers

Shares